Hyvinvointilomat 2021

Kesä ja syksy aikuislomat 2021    
Yleishaku lomille maaliskuu 1.-31.3.2021                                                              Yhdistyksille hakuajat vaihtelevat:

 

30.5 – 4.6.2021   Työttömien loma(su-pe)            hakuaika 1. -31.13.2021

2.–7.8.2021         Yhdessä enemmän (ma – la)     hakuaika 1. – 31.3.2021

15.–20.8. 2021     Hyvänmielen loma (su – pe)     hakuaika 15.3 – 16.5.2021

23.–28.8. 2021    Muistiloma (ma – la)                    hakuaika 22.3 – 23.5.2021

6.-11.9.2021        Sydänloma (ma – la)                     hakuaika 5.4.-6.6.2021

20.-25.9.2021      Sydänloma (ma – la)                     hakuaika 1. -31.3.2021

27.9 – 2.10.2021 Muistiloma (ma – la)                     hakuaika 19.4-20.6.2021

4.– 9.10.2021 Muistiloma (ma-la)                             hakuaika 10.5-11.7.2021

4. – 9.10.2021 Yhdessä enemmän (ma-la)               hakuaika 17.5-18.7.2021

    

Työttömien loma

Lomalla keskitymme psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja lisäämiseen. Yhteisissä tuokioissa vietetään iloisia hetkiä toisten lomalaisten kanssa, ryhmäydytään ja yritetään löytää keinoja arjen hallintaan.

Yhdessä enemmän

Lomalla  ryhmäydytään ja saadaan vertaistukea oman hyvinvoinnin tukemiseen sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen. Yhdessä toimien etsimme arkeen virkistäviä toimintamalleja. Lomalaisista on mahdollista löytää uusia ystäviä, joiden kanssa alkaa yhteydenpito loman jälkeenkin. Viikon aikana on mahdollista osallistua terveyden eri osa-alueiden luennoille, valintanne mukaan.  Loman aikana liikumme yhdessä joka päivä yhdessä sekä sisällä että ulkona.

Hyvänmielen loma

Lomalla ryhmäydytään ja löydetään erilaisia avaimia arjen hallintaan. Yhteisissä tuokioissa saat vertaistukea ja vahvistat omaa psyykkistä hyvinvointiasi. Pidämme toimintakykyä yllä monipuolisella liikunnalla.  Viikon aikana on mahdollista osallistua terveyden eri osa-alueiden luennoille, valintasi mukaan. Toiminnallisia hetkiä on myös joka päivä, osallistua voit oman valintasi mukaan.

 Muistiloma

Loman tavoitteena on löytää keinoja muistin kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Yhteisissä tuokioissa saat vertaistukea ja ryhmäydyt muiden lomalaisten kanssa. Monipuolinen liikuntaohjelma edesauttaa toimintakyvyn ylläpitämistä. Viikon aikana on mahdollista osallistua terveyden eri osa-alueiden luennoille, valintasi mukaan. Muistiliitto järjestää yhden luennosta. Vuorovaikutus toisten samassa tilanteessa olevien kanssa antaa avaimia vertaistuen hyödyntämiseen.

Sydänloma

Lomalla ryhmäydytään ja samalla torjutaan yksinäisyyttä. Yhteisissä tuokioissa saat vertaistukea ja edistät samalla sydämen terveyttä. Monipuolinen liikuntaohjelma edesauttaa sydämen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitämistä. Viikon aikana on mahdollista osallistua terveyden eri osa-alueiden luennoille, valintasi mukaan. Vuorovaikutus toisten samassa tilanteessa olevien kanssa antaa avaimia vertaistuen hyödyntämiseen.

Lapsiperhelomat kesällä 2021, hakuaika 1.-31.3.2021 

7. – 12.6. 21 (maanantai – lauantai)              

28.6 – 3.7.21 (maanantai – lauantai)                                              

5. – 10.7.21 (maanantai- lauantai                                                 

19. – 24.7.21 (maanantai   – lauantai)                        

Yhden vanhemman perheiden loma kesällä 2021, hakuaika 1.-31.3.2021

7. -12.6.21 (maanantai – lauantai)                

12.-17.7.21 (maanantai – lauantai)            

Lapsiperhelomien tavoitteena ovat perheen sisäisen dynamiikan vahvistaminen, vertaistuen saaminen muilta lapsiperheiltä, uusien ystävyyssuhteiden luominen, yksinäisyyden torjuminen sekä ryhmäytyminen.

Perheet voivat viettää yhteistä aikaa maanataista lauantaihin ilman kodin askareita. Vanhemmilla on aikaa lapsille ja lapsilla seuraa muista saman lomalla olevista lapsista ja nuorista.

Viikon aikana perhelomilla on 3–6 vuotiaille kaksi kertaa kahden tunnin ohjattu ryhmämuotoinen lastenhoito. Yhden vanhemman perhelomilla lomilla ryhmämuotoista lastenhoitoa on 4 kertaa kaksituntia 2–7-vuotiaille lapsille.

Päivittäin perheille on järjestettyä ohjelmaa kaksi kertaa päivässä sekä sisällä että ulkona. Perheillä on mahdollisuus osallistua liikunta ja leikkipainotteisiin ohjelmiin oman valintansa mukaan.

Lomalla on mahdollista löytää uusia ystäviä, joiden kanssa alkaa yhteydenpito loman jälkeenkin.  Loman aikana liikumme, pelailemme ja puuhailemme yhdessä joka päivä yhdessä sekä sisällä että ulkona.

Vuorovaikutus toisten samassa tilanteessa olevien kanssa antaa avaimia vertaistuen hyödyntämiseen.

Lautsia sijaitsee aivan järven rannalla. Uimaranta soveltuu myös pienille lapsille. Saunat lämpiävät päivittäin. Rannan tuntumassa on rantalentopallokenttä, frisbee-golf rata ja erilaisia pihapelejä. Pihasta alkaa luontopolku ja monipuolinen lenkkimaasto.

Omatoimisia päiväretkiä perheet voivat tehdä Hämeen linnaan, automuseoihin, panssarimuseoon tai vaikkapa strutsitilalle. Läheisellä marjatilalla on myös kotieläinpiha. Perheet ovat lähteneet meiltä Särkänniemen huvipuistoon, Puuhamaahan ja jopa Muumimaailmaan. 

Loman omavastuu 100 € / 5 vrk /aikuinen

Alle 16-vuotiaat lomailevat veloituksetta huoltajan kanssa

Ruokailut viikon aikana: aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala lapsiperheviikoilla.

Lautsiassa järjestetään tuettuja lomia niin ryhmille kuin yksittäisille hakijoille. Lomatuki haetaan ja niiden myöntämisestä vastaa Hyvinvointilomat Ry. Katso lisätietoja nettisivuilta: www.hyvinvointilomat.fi
Tuetut lomat Lautsiassa ovat viiden vuorokauden ohjelmallisia täysihoitolomia. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen hotellihuoneissa, 1hh huoneet lisämaksusta 20 €/vrk. Yhden hengen huoneita rajoitetusti.
Hyvinvointilomien loman omavastuuosuus 20 €/vrk, joka peritään ennen lomaa. Loman myöntää ja se haetaan yllämainitulta järjestöltä.

Kesä- ja heinäkuussa lomailevat lapsiperheet ja yhden vanhemman perheet.

Lapsiperheloma- malliohjelma

Yhden vanhemman lapsiperheloma- malliohjelma

Lautsian tuettujen aikuislomien  malliohjelmat (klikkaa malliohjelma auki), vuonna 2021 on haettavissa kaikki alla olevat lomat:
Sydänloma- malliohjelma
Puhtia työvuosiin- malliohjelma
Muistiloma- malliohjelma
Hyvänmielen loma- malliohjelma
Yhdessä enemmän- malliohjelma
Työttömien loma- malliohjelma

Luustoloma-malliohjelma

Täytäthän hakemuksen joko Hyvinvointilomat ry:n nettisivuilla osoitteessa www.hyvinvointilomat.fi tai tilaa lomake Lautsiasta numerosta 050 366 1671.
Voit myös tulostaa lomakkeen täältä:
Hyvinvointilomat lomatukihakemus
Täytä lomake huolellisesti. Mitään kohtaa ei kannata jättää tyhjäksi, sillä puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
Tuettua loman voi saada kahden vuoden välein, eli jos olet vuonna 2019 saanut tuetun loman, niin seuraavaa lomaa voit anoa vuonna 2021.
Hyvinvointilomat ilmoittaa myönteisestä päätöksestä kutsukirjeellä, jossa on mukana lasku omavastuun maksamista varten. Sähköisen hakemuksen tehneelle päätös tulee sähköpostiin, myös tässä on tiedot omavastuun maksamista varten. Jos loman joutuu perumaan, omavastuuosuus palautetaan lääkärintodistusta vastaan.
Hyvinvointilomien kutsun jälkeen lomakohde lähettää oman kutsukirjeen noin kuukausi ennen lomaa. Kirjeessä on mukana alustava lomaohjelma, esite ja tietoja mahdollisista hoidoista ym. oheispalveluista.
Lomalaisen tulee selvitä lomalla itsenäisesti ruokailuista, peseytymisestä ja lääkkeiden ottamisesta. Perhelomilla lapset ovat vanhempiensa vastuulla.

Lautsia1