Kahvila Valjakko

Kahvila Valjakossa myytävät tuotteet ovat valmistettu pääosin omassa keittiössämme. Hyödynnämme leivonnassa mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon luomua sekä lähituottajien tuottamia raaka-aineita. Kahvilamme tuotteet ovat pääosin laktoosittomia ja tämän lisäksi leivomme paljon tarjolle myös vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia herkkuja.  Maukkaan kahvin kanssa tarjoamme maidon lisäksi  erilaisia kasvismaito -vaihtoehtoja. Tee -valikoimaamme kuuluu myös päivittäin haudutettu vihreä tee.


Kahvilastamme saat arkisin aamupalaksi tai välipalaksi sekä suolaiset, että makeat tuotteet. Vitriinistä löytyy itse leivotut sämpylät erilaisilla täytteillä, suolaista piirakkaa, karjalanpiirakoita tai croisantteja. Tuoreet pullat valmistuvat omassa keittiössä päivittäin ja piristystä päivään saa myös erilaisilla smoothieilla tai hedelmillä, joita on aina tarjolla kahvilassamme.


Kahvilamme yhteydessä toimii myös pieni myymäläpuotimme, josta voit ostaa kotiisi tuoreet leivät, pullat ja muut leivonnaiset. Lisäksi myymälässä on myynnissä pääosin lähialueen kädentaitajien erilaisia tuotteita, sekä Lautsian alueella toimivan Nuortentyöpaja Valjakon tuotteita. Myymälästä löydät erilaisia koruja, kortteja, villasukkia, linnunpönttöjä, saippuoita ja muita ihania tuotteita, jotka sopivat vaikka tuliaiseksi tai muunlaiseksi muistamiseksi.

Kahvila Valjakko sekä lähipuoti ja Työpaja Valjakko ja sen tekemät tuotteet kuuluvat Kohti työelämää -yhdistyksen toimintaan. Kahvilassa ja lähipuodissa sekäTyöpaja Valjakossa työskentelevät yhdistyksen työntekijät. Kahvilan sekä Työpaja Valjakon tuotteiden tuotot käytetään materiaalihankintoihin sekä nuorten tukemiseen. Sekä Työpaja Valjakossa, että Kahvila Valjakossa nuori voi kuntoutua työelämää tai opintoja varten, opiskella, suorittaa työssäoppimista tai olla avotyössä.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Kohti työelämää ry:n kotisivuille: https://kohtityoelamaa.fi/

K