Leirikoulu

Tervetuloa leirikouluun Lautsian kartanolle

Lautsia sijaitsee Hämeessä, Hämeenlinnan Hauholla. Ihanteellinen leiripaikka sijaitsee aivan järven rannalla, metsäpolut lähtevät pihasta ja lähisaari odottaa seikkailijoita.

Lautsia on turvallinen ja luonnonläheinen paikka leirikoululle, olemme hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lautsian kartanoon on helppo tulla, matkaa Helsingistä on 134 km, Tampereelta 54 km ja Hämeenlinnan keskustasta vain 34 km.

Lähiluonto ja järvi tarjoavat elämyksiä, ulkoilua, retkeilyä, melontaa ja souturetkiä. Laaja piha-alue ja nurmikentät mahdollistavat monenlaiset pelit ja liikuntamahdollisuudet. Pihassa on monenlaista aktiviteettia tarjolla. Rantalentopallokenttä ja frisbeegolf sekä mukavat pihapelit virittelevät yhteistä mukavaa puuhaa leirillä.  Talviaikaan kokeillaan lumiveistosten tekoa, lumikenkäilyä ja pilkkimistä. Jäiden salliessa retkiluistellaan ja pelataan jääcurlingia.

Lautsiassa on kaksi saunaa ja uima-allasosasto päärakennuksessa. Sinisellä Rantasaunalla on kaksi saunaa ja iso takkatupa illanviettoja varten järven rannalla. Koko leiriväki mahtuu yhdellä kerralla saunomaan ja uimaan. Ystävyydenniemen saunaa voi leiriläiset lämmittää itse ja saunoa silloin kun  se ohjelmaan sopii. Sauna on puulämmitteinen, sähkötön ja vesi kannetaan järvestä. Ranta on matala ja siitä on helppo mennä uimaan.

Yhteistyökumppanimme tarjoavat monipuolista ohjelmaa, mm. eräopas Risto voi viedä melomaan, saaren valloitukseen, pilkkiretkelle ym. aktiviteetteihin.

Leirikoulun järjestäminen onnistuu meillä kaikkina vuodenaikoina. Lähellämme sijaitsee myös muita  mukavia retkikohteita. Retkikohteina voi olla esimerkiksi Hämeen linna, Panssarimuseo, Strutsitila Syrjynen tai Suttisen marjatila kotieläinpihoineen. Hauhon keskiaikainen kirkko ja museo sekä Vanha raitti näkötorneineen esittelevät hienon palan vanhaa historiaa.

Klikkaamalla tästä, aukeaa hinnasto