UKK – Usein kysytyt kysymykset

Jatkuuko Lautsian toiminta?
Kyllä. Lomatoimintaa pyörittävä Lautsian Lomakeskus Oy jatkaa toimintaansa.

Voiko yksittäinen asiakas tulla majoittumaan?
Kyllä, sesonkiaikana maaliskuun alusta lokakuun loppuun yksittäiset majoittujat ovat tervetulleita Lautsiaan. Talvikautena marraskuun alusta helmikuun loppuun olemme avoinna ryhmille tilauksesta. Yksittäisiä majoittujia voimme ottaa sesonkiajan ulkopuolella silloin, kun meillä on majoittuva ryhmä talossa. Check-in klo 14.00 alkaen ja check-out klo 12.00.

Minkälaisia majoitusvaihtoehtoja Lautsiassa on?
Päärakennuksessa meillä on 1hh ja 2hh hotellihuoneita. Lautsian pihapiiristä löytyy useita majoitusrakennuksia, joissa on hotelli- ja hostelhuoneita, sekä isompia 4-5 hengen huoneistoja. Hotellihuoneessa on wc, suihku ja tv. Hostelhuoneessa on huoneessa wc, suihkutilat käytävällä ja TV yleisessä tilassa.

Voiko lemmikin ottaa mukaan Lautsiaan?
Kyllä. Lemmikin kanssa voi majoittua hostelhuoneissa, joissa oma wc. Suihkutilat käytävällä ja TV yleisessä tilassa. Hostelhuoneet sijaitsevat erillisessä rakennuksessa Lautsian pihapiirissä. Lemmikkimaksu 15€/ viipymä.

Voiko yksittäinen asiakas poiketa ruokailemaan?
Kyllä! Sesonkiaikana meillä on lounas katettuna klo 11.30- 13.30 ja päivällinen klo 16.30- 18.00. Aamiainen tarjolla Ti- La klo 07.30- 10.00 ja Su klo 08.00- 10.00. Sunnuntaisin tarjolla sunnuntaibuffet klo 12-14.

Pystyykö teiltä tilaamaan lahjakortteja?
Kyllä! Tilata voi joko puhelimitse tai sähköpostilla. Postitamme lahjakortin heti samana päivänä. Lahjakortin voi maksaa laskulla tai maksaa paikan päällä.

Voinko varata Lautsiasta Hyvän olon hoitoja vaikka en majoitu teillä?
Kyllä! Kaikkiin Hyvän olon hoitoihin on mahdollista tehdä varauksia, vaikka et majoittuisikaan meillä. Hoidot varataan suoraan hoitajilta, yhteystiedot näet Lautsian nettisivuilta.

Koska Lautsiassa pääsee uimaan ja saunomaan?
Yleiset allasvuorot alkavat jälleen maaliskuussa. Ilmoitamme päivistä ja kellonajoista tarkemmin keväällä nettisivuillamme. Altaan vesi on 25 asteista.

Miten tuettua lomaa haetaan?
Lomaa voi hakea joko sähköisesti netissä osoitteessa www.hyvinvointilomat.fi tai tilata hakukaavakkeet meiltä numerosta (03) 647 080.

Mikä on tuetun loman omavastuuosuus?
Lautsiassa tuetun loman omavastuuosuus on 100€/ 5vrk.

Kuka voi hakea tuettua lomaa?
Lomatukea voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat kansalaiset. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi. Lomien välillä pitää olla kokonainen kalenterivuosi.

Mitkä ovat lomien hakuajat?
Yleishaku lomille on kolme kertaa vuodessa. Maaliskuussa haetaan kesän (kesäkuu-syyskuu) tuetuille lomille. Elokuussa haetaan syksyn (lokakuu-joulukuu) tuetuille lomille ja marraskuussa haetaan kevään (tammikuu-toukokuu) tuetuille lomille.

Mitä tietoja hakemukseen laitetaan?
Hakemus on täytettävä huolellisesti, puutteellisia hakemuksia ei voida käsitellä. Hakemukselle on täytettävä henkilötiedot täydellisinä. Puolison henkilötietoja ei täytetä hakemukselle, mikäli hän ei hae lomaa. Hakemukselle on merkittävä myös lasten osalta henkilötunnukset ja nimet kokonaisuudessaan.

Tulotiedot ilmoitetaan euromääräisenä kuukauden nettotulona. Puolison tai avopuolison tulotiedot on täytettävä hakemukselle, vaikka hän ei olisi hakemassa tuettua lomaa.

Hakemuksen perustelut ovat välttämättömät tuetun loman myöntämisen kannalta. Jokainen hakemus käsitellään luottamuksellisesti. Perustelut -osiossa hakija avaa omin sanoin taloudellista, terveydellistä ja sosiaalista elämäntilannettaan. Hakemukseen on merkittävä sellaiset terveyteen liittyvät seikat, jotka lomakohteen on hyvä huomioida (mm. pyörätuoli, rollaattori, erityisruokavaliot jne.)

Kuinka kauan loma kestää ja mitä siihen sisältyy?
Tuettu loma Lautsiassa on viisi täysihoitovuorokautta, yleensä maanantaista lauantaihin. Siihen sisältyy aamiainen, lounas ja päivällinen sekä lomaohjelma. Lautsiassa majoitus on kahden hengen huoneissa, yhden hengen huoneet lisämaksusta 20€/ vrk. Loma alkaa maanantaina lounaalla ja päättyy lauantaina aamiaiseen. Tulopäivänä huoneet saa käyttöön klo 14 alkaen ja loman jälkeen huoneiden luovutus on klo 10.

Voinko ottaa lemmikin mukaan tuetulle lomalle?
Kyllä, mutta lemmikin kanssa ei voi majoittua hotellihuoneeseen. Hostelhuoneeseen lemmikit ovat tervetulleita.